Skopové rizoto s feferonkami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Feferony |
4 ks |
Jogurt bílý |
4 polévková lžíce |
Kardamom |
4 ks |
Kmín drcený |
2 kávová lžička |
Majoránka |
1 špetka |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Rýže loupaná |
500 g |
Skopová plec |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle a polovinu odložíme na dozdobení. Na zbylou cibuli vložíme na kostky nakrájené maso, jogurt, osolíme a smažíme do zhnědnutí. Poté mírně podlijeme, přidáme koření a podusíme. Nakonec vmícháme utřený česnek.
- Rýži udusíme doměkka, polovinu odebereme, na zbytek navrstvíme maso se šťávou, posypeme nadrobno nasekanými feferonkami a mandlemi a zakryjeme zbytkem rýže. Můžeme přilít trochu vody nebo mléka, vložíme do vyhřáté trouby a necháme cca 15 minut dusit.
- Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem osmažené cibulky a podáváme.