Skopové rizoto s feferonkami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 6 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 2 ks
Feferony 4 ks
Jogurt bílý 4 polévková lžíce
Kardamom 4 ks
Kmín drcený 2 kávová lžička
Majoránka 1 špetka
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 200 g
Rýže loupaná 500 g
Skopová plec 500 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle a polovinu odložíme na dozdobení. Na zbylou cibuli vložíme na kostky nakrájené maso, jogurt, osolíme a smažíme do zhnědnutí. Poté mírně podlijeme, přidáme koření a podusíme. Nakonec vmícháme utřený česnek.
  2. Rýži udusíme doměkka, polovinu odebereme, na zbytek navrstvíme maso se šťávou, posypeme nadrobno nasekanými feferonkami a mandlemi a zakryjeme zbytkem rýže. Můžeme přilít trochu vody nebo mléka, vložíme do vyhřáté trouby a necháme cca 15 minut dusit.
  3. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem osmažené cibulky a podáváme.