Husajnovo kořeněné karí
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
3 ks |
Citrony |
1 ks |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Kokos - mletý (Kopra) |
1 polévková lžíce |
Mák mletý |
2 kávová lžička |
Nové koření mleté |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
120 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Skopová kýta |
500 g |
Sůl |
2 špetka |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kousky, dvě cibule nakrájíme na kolečka a střídavě napícháme na špejle. Osolíme a posypeme zázvorem.
- Zbylou cibuli nasekáme a osmažíme na rozpáleném oleji. Mák rozemeleme, česnek utřeme, kokos rozvaříme a poté vše smícháme. Vzniklou pastu a všechny ostatní ingredience přidáme k osmažené cibulce.
- Směs dáme do pekáče a na ni poklademe napíchané špejle. Podlijeme vodou a dusíme.
- Když je maso zpola měkké, přelijeme citronovou šťávou, vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme.