Husajnovo kořeněné karí

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 3 ks
Citrony 1 ks
Hřebíček 0.5 kávová lžička
Kokos - mletý (Kopra) 1 polévková lžíce
Mák mletý 2 kávová lžička
Nové koření mleté 1 kávová lžička
Olej rostlinný 120 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Skopová kýta 500 g
Sůl 2 špetka
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kousky, dvě cibule nakrájíme na kolečka a střídavě napícháme na špejle. Osolíme a posypeme zázvorem.
  2. Zbylou cibuli nasekáme a osmažíme na rozpáleném oleji. Mák rozemeleme, česnek utřeme, kokos rozvaříme a poté vše smícháme. Vzniklou pastu a všechny ostatní ingredience přidáme k osmažené cibulce.
  3. Směs dáme do pekáče a na ni poklademe napíchané špejle. Podlijeme vodou a dusíme.
  4. Když je maso zpola měkké, přelijeme citronovou šťávou, vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme.