Divoká rýže s jarní zeleninkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chřest sterilovaný |
100 g |
Hrášek |
100 g |
Karotka |
65 g |
Mandle plátky |
80 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Rýže Basmati |
200 g |
Rýže černá |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme a nasekáme stroužky česneku. Omyjeme, očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme bílé a světlezelené části pórku na "půlkolečka". Omyjeme mrkev, očistíme a nakrájíme na kostky. Otřepeme chřest od nálevu a nakrájíme na 2cm dlouhé kousky.
- Bez tuku na teflonové pánvi orestujeme mandlové plátky dozlatova. Přivedeme k varu vývar, dokořeníme solí a pepřem a snížíme teplotu. Na velké pánvi při střední teplotě rozehřejeme máslo nebo olej. Podusíme na pánvi česnek s pórkem, přimícháme rýži, mrkev a zaléváme horkým vývarem. Když rýže vývar vsákne, přilijeme vždy jen šálek vývaru. Jakmile zbyde již poslední šálek vývaru, přidáme na pánev chřest s hráškem a vše společné povaříme.
- Krátce před podáváním posypeme mandlovými plátky.