Divoká rýže s jarní zeleninkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chřest sterilovaný 100 g
Hrášek 100 g
Karotka 65 g
Mandle plátky 80 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pórek 1 ks
Rýže Basmati 200 g
Rýže černá 100 g
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a nasekáme stroužky česneku. Omyjeme, očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme bílé a světlezelené části pórku na "půlkolečka". Omyjeme mrkev, očistíme a nakrájíme na kostky. Otřepeme chřest od nálevu a nakrájíme na 2cm dlouhé kousky.
  2. Bez tuku na teflonové pánvi orestujeme mandlové plátky dozlatova. Přivedeme k varu vývar, dokořeníme solí a pepřem a snížíme teplotu. Na velké pánvi při střední teplotě rozehřejeme máslo nebo olej. Podusíme na pánvi česnek s pórkem, přimícháme rýži, mrkev a zaléváme horkým vývarem. Když rýže vývar vsákne, přilijeme vždy jen šálek vývaru. Jakmile zbyde již poslední šálek vývaru, přidáme na pánev chřest s hráškem a vše společné povaříme.
  3. Krátce před podáváním posypeme mandlovými plátky.