Plněné vepřové roládky červenou řepou
Ingredience
Červená řepa |
300 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ocet malinový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Šunka parmská |
150 g |
Vepřová kýta |
600 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Červená řepa |
200 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
2 dl |
Voda pitná |
1.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Červenou řepu vaříme v hrnci s osolenou vodou přibližně 30 minut, podle velikostí řepy, scedíme, necháme vychladnout, nastrouháme na silnějším struhadle do misky, přidáme nasekanou chilli papričku, ocet, med, kmín, vše dobře promícháme a necháme odpočinout.
- Maso nakrájíme na plátky, řízky, přes fólii naklepeme, na každý plátek položíme plátek šunky, na šunku připravenou řepu, stočíme do rolády, konce spojíme párátkem a vkládáme do hrnce s vařící vodou, povaříme přibližně 30 minut. Měkké vyndáme z vody, naskládáme na pekáč, vložíme do horké trouby a necháme 10 minut zapéct. Vyndáme z trouby a porcujeme na talíře, kde je zaléváme zálivkou.
- Zálivka: uvařených 200 g červené řepy nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přisypeme cukr, přilijeme olej, ocet, trochu vody a mixérem rozmixujeme na hladkou omáčku připomínající hmotu.