Plněné vepřové roládky červenou řepou

Ingredience


Červená řepa 300 g
Chilli paprička 1 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Med včelí 1 polévková lžíce
Ocet malinový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Šunka parmská 150 g
Vepřová kýta 600 g
Voda pitná 1.5 l
Červená řepa 200 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Ocet ze šampaňského - Balsamic 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 2 dl
Voda pitná 1.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu vaříme v hrnci s osolenou vodou přibližně 30 minut, podle velikostí řepy, scedíme, necháme vychladnout, nastrouháme na silnějším struhadle do misky, přidáme nasekanou chilli papričku, ocet, med, kmín, vše dobře promícháme a necháme odpočinout.
  2. Maso nakrájíme na plátky, řízky, přes fólii naklepeme, na každý plátek položíme plátek šunky, na šunku připravenou řepu, stočíme do rolády, konce spojíme párátkem a vkládáme do hrnce s vařící vodou, povaříme přibližně 30 minut. Měkké vyndáme z vody, naskládáme na pekáč, vložíme do horké trouby a necháme 10 minut zapéct. Vyndáme z trouby a porcujeme na talíře, kde je zaléváme zálivkou.
  3. Zálivka: uvařených 200 g červené řepy nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přisypeme cukr, přilijeme olej, ocet, trochu vody a mixérem rozmixujeme na hladkou omáčku připomínající hmotu.