Jehněčí zapečené placičky se sýrem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 1 plátek
Jehněčí maso mleté 300 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mozzarella 125 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Oregano čerstvé 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Strouhanka 30 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z toastu odkrojíme kůrku, střídku namočíme do vlažného mléka. Česnek oloupeme, na jemno nasekáme.
  2. V misce smícháme mleté jehněčí maso s česnekem, vejce, vymačkaným toastem, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Z masové směsi vytvarujeme 4 karbanátky, obalíme je ve strouhance.
  3. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, karbanátky na něm z obou stran osmažíme.
  4. Zapékací formu vymažeme máslem a vložíme do ní usmažené karbanátky. Rajče omyjeme, nakrájíme na plátky. Mozzarellu také pokrájíme na plátky.
  5. Plátky rajčete splečně s Mozzarellou klademe na karbanátky, sypeme na jemno nasekaným oreganem a pepřem.
  6. Vložíme do předehřáté trouby a 15 minut zapékáme.