Jehněčí zapečené placičky se sýrem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
1 plátek |
Jehněčí maso mleté |
300 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mozzarella |
125 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z toastu odkrojíme kůrku, střídku namočíme do vlažného mléka. Česnek oloupeme, na jemno nasekáme.
- V misce smícháme mleté jehněčí maso s česnekem, vejce, vymačkaným toastem, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Z masové směsi vytvarujeme 4 karbanátky, obalíme je ve strouhance.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, karbanátky na něm z obou stran osmažíme.
- Zapékací formu vymažeme máslem a vložíme do ní usmažené karbanátky. Rajče omyjeme, nakrájíme na plátky. Mozzarellu také pokrájíme na plátky.
- Plátky rajčete splečně s Mozzarellou klademe na karbanátky, sypeme na jemno nasekaným oreganem a pepřem.
- Vložíme do předehřáté trouby a 15 minut zapékáme.