Pórková polévka mletým masem
Ingredience
Cibulka jarní |
6 ks |
Jehněčí maso mleté |
300 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr smetanový tavený 45% |
250 g |
Víno bílé |
225 ml |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a také krájíme na kolečka.
- V kastrolu rozpálíme olivový olej, cibulku s pórkem osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso, vše smažíme.
- Směs na pánvi promícháme, osolíme, opepříme a asi 10 minut dusíme. Podlijeme bílým vínem, přidáme zeleninový vývar a povaříme dalších 10 minut.
- Vložíme tavený sýr, za stálého míchání ho necháme rozpustit v polévce. Nakonec ještě přisolíme, opepříme a přidáme na jemno nasekanou pažitku.