Pórková polévka mletým masem

Ingredience


Cibulka jarní 6 ks
Jehněčí maso mleté 300 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Sůl 1 špetka
Sýr smetanový tavený 45% 250 g
Víno bílé 225 ml
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a také krájíme na kolečka.
  2. V kastrolu rozpálíme olivový olej, cibulku s pórkem osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso, vše smažíme.
  3. Směs na pánvi promícháme, osolíme, opepříme a asi 10 minut dusíme. Podlijeme bílým vínem, přidáme zeleninový vývar a povaříme dalších 10 minut.
  4. Vložíme tavený sýr, za stálého míchání ho necháme rozpustit v polévce. Nakonec ještě přisolíme, opepříme a přidáme na jemno nasekanou pažitku.