Pikantní polévka s čevenými fazolemi

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Fazole červené sterilované 400 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 200 g
Jehněčí maso mleté 300 g
Kolínka bezvaječná 250 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme, očistíme a na jemno nakrájíme, chilli papričku očistíme, rozkrojíme, zbavíme semen a na jemno posekáme.
  2. V hrnci rozpálíme olej a mleté jehněcí maso osmahneme společně s cibulkou, česnekem a chilli papričkou.
  3. Fazole a hrášek vyndáme z konzervy, necháme okapat. Poté je přidáme do hrnce k masu, vložíme na kostičky nakrájená rajčata i se šťávou a přivedeme k varu. Nakonec přilijeme rajčatový protlak a zeleninový vývar. Povaříme dalších přibližně 20 minut.
  4. Mezitím v dalším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní kolínka a uvaříme podle návodu, následně je scedíme a přimícháme do polévky.
  5. Servírujeme na připravené talíře, sypeme na jemno rozsekanou pažitkou a ihned podáváme.