Pikantní polévka s čevenými fazolemi
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g |
Jehněčí maso mleté |
300 g |
Kolínka bezvaječná |
250 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek oloupeme, očistíme a na jemno nakrájíme, chilli papričku očistíme, rozkrojíme, zbavíme semen a na jemno posekáme.
- V hrnci rozpálíme olej a mleté jehněcí maso osmahneme společně s cibulkou, česnekem a chilli papričkou.
- Fazole a hrášek vyndáme z konzervy, necháme okapat. Poté je přidáme do hrnce k masu, vložíme na kostičky nakrájená rajčata i se šťávou a přivedeme k varu. Nakonec přilijeme rajčatový protlak a zeleninový vývar. Povaříme dalších přibližně 20 minut.
- Mezitím v dalším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní kolínka a uvaříme podle návodu, následně je scedíme a přimícháme do polévky.
- Servírujeme na připravené talíře, sypeme na jemno rozsekanou pažitkou a ihned podáváme.