Koprový chléb

Ingredience


Cibule 2 ks
Droždí 2 kávová lžička
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 125 ml
Žervé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho vodou. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme, přidáme mouku a sůl. Zamícháme, přidáme kopr, žervé, cibuli, máslo, vejce a všechno zamícháme v jedno těsto.
  2. Těsto následně vyklopíme na pomoučněný stůl a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu a půl kynout.
  3. Vymažeme formu na chléb, přesuneme do ní těsto. Zakryjeme utěrkou, počkáme půl hodiny na dokynutí. Pak stačí nechat péct 45 minut v troubě při teplotě 180 stupňů.