Koprový chléb
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Droždí |
2 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
125 ml |
Žervé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho vodou. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme, přidáme mouku a sůl. Zamícháme, přidáme kopr, žervé, cibuli, máslo, vejce a všechno zamícháme v jedno těsto.
- Těsto následně vyklopíme na pomoučněný stůl a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu a půl kynout.
- Vymažeme formu na chléb, přesuneme do ní těsto. Zakryjeme utěrkou, počkáme půl hodiny na dokynutí. Pak stačí nechat péct 45 minut v troubě při teplotě 180 stupňů.