Uzený losos plněný krevetím masem

Ingredience


Křen 4 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 300 g
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Losos uzený 600 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát ledový 0.5 ks
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listy ledového salátu omyjeme, osušíme, natrháme na větší kousky a rozložíme na talíře.
  2. Ze smetany vyšleháme šlehačku, přidáme ji do misky k na jemno nastrouhanému křenu, dochutíme limetkovou šťávou, důkladně promícháme.
  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej, krevety na něm lehce orestujeme, poté je vyjmeme, necháme vychladnout, pokrájíme na menší kousky a přimícháme ke křenové šlehačce, osolíme, opepříme.
  4. Krevetí maso se šlehačkou rozložíme na plátky uzeného lososa, zavineme a servírujeme na připravené talíře s listy salátu. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.