Uzený losos plněný krevetím masem
Ingredience
Křen |
4 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Losos uzený |
600 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát ledový |
0.5 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listy ledového salátu omyjeme, osušíme, natrháme na větší kousky a rozložíme na talíře.
- Ze smetany vyšleháme šlehačku, přidáme ji do misky k na jemno nastrouhanému křenu, dochutíme limetkovou šťávou, důkladně promícháme.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej, krevety na něm lehce orestujeme, poté je vyjmeme, necháme vychladnout, pokrájíme na menší kousky a přimícháme ke křenové šlehačce, osolíme, opepříme.
- Krevetí maso se šlehačkou rozložíme na plátky uzeného lososa, zavineme a servírujeme na připravené talíře s listy salátu. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.