Kuře na kořenové zelenině

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuře 1200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 500 ml
Zelenina kořenová 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté kuře naporcujeme a osolíme.
  2. V kastole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme porce kuřete a po obou stranách je opečeme. Podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.
  3. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
  4. Měkkou zeleninu přidáme ke kuřeti a vše prohřejeme.
  5. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo dušená rýže.