Kuře na kořenové zelenině
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
500 ml |
Zelenina kořenová |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté kuře naporcujeme a osolíme.
- V kastole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme porce kuřete a po obou stranách je opečeme. Podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.
- V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
- Měkkou zeleninu přidáme ke kuřeti a vše prohřejeme.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo dušená rýže.