Kapustová nádivka pečená s kuřecím masem
Ingredience
Kapusta hlávková |
550 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání umeleme.
- V pánvi na části másla opečeme omyté, na plátky nakrájené a osolené maso téměř doměkka.
- V míse smícháme osolené žloutky se zbylým rozpuštěným máslem. Přidáme kapustu, strouhanku navlhčenou mlékem, sůl a špetku muškátu. Vše promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Opečené plátky masa vložíme do tukem vymazaného pekáčku a přikryjeme vrstvou připravené nádivky.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
- Pokrm můžeme doplnit zeleninovým salátem.