Kapustová nádivka pečená s kuřecím masem

Ingredience


Kapusta hlávková 550 g
Kuřecí prsa 500 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 500 ml
Muškátový květ 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Strouhanka 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 20 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání umeleme.
  2. V pánvi na části másla opečeme omyté, na plátky nakrájené a osolené maso téměř doměkka.
  3. V míse smícháme osolené žloutky se zbylým rozpuštěným máslem. Přidáme kapustu, strouhanku navlhčenou mlékem, sůl a špetku muškátu. Vše promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a pevný sníh ušlehaný z bílků.
  4. Opečené plátky masa vložíme do tukem vymazaného pekáčku a přikryjeme vrstvou připravené nádivky.
  5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
  6. Pokrm můžeme doplnit zeleninovým salátem.