Rajčatová polévka s mořským ďasem

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Brambory 4 ks
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mořský ďas 400 g
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Vývar rybí 500 ml
Zakysaná smetana 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořského ďasa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší kousky. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka, česnek očistíme a na jemno nasekáme. Brambory omyjeme, očistíme a pokrájíme na slabé plátky.
  2. V hrnci rozpálíme máslo, jarní cibulku s česnekem na něm osmahneme. Přidáme plátky brambor, 5 minut smažíme. Poté vše podlijeme vínem a přibližně 10 minut dusíme. Pažitku opláchneme, na jemno nasekáme a přidáme k bramborám.
  3. Rajčata pokrájíme na kostičky, přidáme do hrnce společně s mořským ďasem a rybím vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a ještě 10 minut vaříme.
  4. Servírujeme na připravené talíře, zdobíme lžící zakysané smetany a snítkou petrželky.