Rajčatová polévka s mořským ďasem
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Brambory |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mořský ďas |
400 g |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar rybí |
500 ml |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mořského ďasa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší kousky. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka, česnek očistíme a na jemno nasekáme. Brambory omyjeme, očistíme a pokrájíme na slabé plátky.
- V hrnci rozpálíme máslo, jarní cibulku s česnekem na něm osmahneme. Přidáme plátky brambor, 5 minut smažíme. Poté vše podlijeme vínem a přibližně 10 minut dusíme. Pažitku opláchneme, na jemno nasekáme a přidáme k bramborám.
- Rajčata pokrájíme na kostičky, přidáme do hrnce společně s mořským ďasem a rybím vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a ještě 10 minut vaříme.
- Servírujeme na připravené talíře, zdobíme lžící zakysané smetany a snítkou petrželky.