Oříškový chléb s čokoládou

Ingredience


Čokoláda hořká 150 g
Čokoláda mléčná 125 g
Droždí 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 50 ml
Mouka pšeničná hladká 350 g
Ořechy lískové 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy na těsto vsypeme droždí, zalijeme 100 ml vlažné vody. Po pěti minutách promícháme, přidáme mouku se solí. Postupně doléváme vodu, dokud nevznikne lepkavé těsto.
  2. Obsah mísy vyklopíme na pomoučněný stůl a hněteme minimálně pět minut. Poté vrátíme zpět do mísy a počkáme hodinu, než zhruba zdvojnásobí svůj počáteční objem. Do těsta poté přidáme vypeckované oříšky, na hrubo nasekané 3 druhy čokolády, máslo a vejce. Vše pořádně promícháme a vložíme do máslem vymazané formy na chléb.
  3. Těsto opět zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut dokynout na teplém místě. Ještě před vložením do trouby chléb potřeme mlékem, poté stačí péci na 180 stupňů zhruba 45 minut.