Kapusta s pórkem a rajčaty

Kapusta s pórkem a rajčaty - obrázek

Ingredience


Kapusta hlávková 600 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a necháme okapat.
  2. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a podusíme v kastrole na másle. Přidáme vroucí vodou spařená, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Nakonec vmícháme kapustu nakrájenou na nudličky a společně dusíme doměkka.
  3. Podáváme jako přílohu k pečenému nebo dušenému masu.