Kapusta s pórkem a rajčaty
Ingredience
Kapusta hlávková |
600 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a necháme okapat.
- Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a podusíme v kastrole na másle. Přidáme vroucí vodou spařená, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Nakonec vmícháme kapustu nakrájenou na nudličky a společně dusíme doměkka.
- Podáváme jako přílohu k pečenému nebo dušenému masu.