Salát z červené řepy pikantní
Ingredience
Červená řepa |
1 kg |
Cukr krupice |
200 g |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
300 g |
Jablka |
50 g |
Křen |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Voda pitná |
3 l |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do hrnce nalijeme vodu, vložíme umytou, ale neoloupanou řepu, vaříme přibližně 30 minut. Uvařenou vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menši kostky, které dáme do mísy.
- Hlávkové zelí nakrouháme, v osolené vodě uvaříme, scedíme, vysypeme do mísy k řepě. Jablka oloupeme, nakrájíme také na kostky, přidáme do mísy, následovně vložíme hořčici, jemně nastrouhaný křen, vsypeme cukr, nastrouhaný sýr, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme.
- Salát podáváme hned, ale můžeme ho také naložit do skleniček, které zavíčkujeme a uskladníme na chladném místě k použití podle potřeby.