Salát z červené řepy pikantní

Ingredience


Červená řepa 1 kg
Cukr krupice 200 g
Hořčice 2 polévková lžíce
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 300 g
Jablka 50 g
Křen 80 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Voda pitná 3 l
Zelí hlávkové bílé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu, vložíme umytou, ale neoloupanou řepu, vaříme přibližně 30 minut. Uvařenou vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menši kostky, které dáme do mísy.
  2. Hlávkové zelí nakrouháme, v osolené vodě uvaříme, scedíme, vysypeme do mísy k řepě. Jablka oloupeme, nakrájíme také na kostky, přidáme do mísy, následovně vložíme hořčici, jemně nastrouhaný křen, vsypeme cukr, nastrouhaný sýr, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme.
  3. Salát podáváme hned, ale můžeme ho také naložit do skleniček, které zavíčkujeme a uskladníme na chladném místě k použití podle potřeby.