Dušený květák v jogurtové směsi
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
300 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Květák |
600 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný česnek a 1 oloupanou cibuli jemně nastrouháme a vmícháme do jogurtu. Přidáme zázvor, kari koření, cukr a sůl.
- Očištěný, na růžičky rozebraný květák naložíme do připravené směsi na 2-3 hodiny.
- Zbylou cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmažíme v kastrole na oleji. Přidáme naložený květák, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- Vhodnou přílohou je bramborová kaše.