Květákové noky se sýrem

Ingredience


Květák 400 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 250 ml
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
Sýr Eidam cihla 40% 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a po vychladnutí nadrobno nasekáme.
  2. Z bílků ušleháme pevný sníh. V misce smícháme nasekaný květák se žloutky, hrubou moukou, nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a solí. Podle potřeby přisypeme trochu strouhanky a nakonec do směsi vmícháme ušlehaný sníh.
  3. Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z květákové směsi noky a smažíme je po všech stranách dozlatova v pánvi v dostatečném množství rozehřátého oleje.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.