Květákové noky se sýrem
Ingredience
Květák |
400 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
250 ml |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
Sýr Eidam cihla 40% |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a po vychladnutí nadrobno nasekáme.
- Z bílků ušleháme pevný sníh. V misce smícháme nasekaný květák se žloutky, hrubou moukou, nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a solí. Podle potřeby přisypeme trochu strouhanky a nakonec do směsi vmícháme ušlehaný sníh.
- Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z květákové směsi noky a smažíme je po všech stranách dozlatova v pánvi v dostatečném množství rozehřátého oleje.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.