Španělská paella

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 6 ks
Krevety tygří - loupané 250 g
Kukuřice mražená 100 g
Limetková šťáva 3 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Rýže dlouhozrnná 250 g
Šafrán 1 špetka
Tuňák obecný 500 g
Víno portské 100 ml
Vývar zeleninový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V misce smícháme limetkovu šťávu, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, promícháme, přidáme kousky tuňáka. Mísu zakryjeme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.
  2. Krevety omyjeme, necháme okapat. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Zbývající dva stroužky česneku pokrájíme na plátky. Feferonky zbavíme semen a na jemno rozsekáme.
  3. Na větší pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a jarní cibulku, česnek i chilli papričky na něm osmahneme, 5 minut dusíme.
  4. Přidáme rýži, za stálého míchání ji osmahneme, poté podlijeme bílým vínem, zeleninovým vývarem, přidáme šafrán a pod pokličkou přibližně 10 minut dusíme.
  5. Tuňáka vyjmeme z marinády, položíme na rýži, přidáme krevety a kukuřici, dusíme ještě 10 minut.
  6. Poté paellu rozdělíme na připravené talíře a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.