Španělská paella
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Kukuřice mražená |
100 g |
Limetková šťáva |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Rýže dlouhozrnná |
250 g |
Šafrán |
1 špetka |
Tuňák obecný |
500 g |
Víno portské |
100 ml |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V misce smícháme limetkovu šťávu, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, promícháme, přidáme kousky tuňáka. Mísu zakryjeme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.
- Krevety omyjeme, necháme okapat. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Zbývající dva stroužky česneku pokrájíme na plátky. Feferonky zbavíme semen a na jemno rozsekáme.
- Na větší pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a jarní cibulku, česnek i chilli papričky na něm osmahneme, 5 minut dusíme.
- Přidáme rýži, za stálého míchání ji osmahneme, poté podlijeme bílým vínem, zeleninovým vývarem, přidáme šafrán a pod pokličkou přibližně 10 minut dusíme.
- Tuňáka vyjmeme z marinády, položíme na rýži, přidáme krevety a kukuřici, dusíme ještě 10 minut.
- Poté paellu rozdělíme na připravené talíře a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.