Soté z letní zeleniny
Ingredience
Cibulka jarní |
6 ks |
Cuketa |
2 ks |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Fazolové lusky zelené |
125 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mrkev kořen |
225 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Ředkvička |
6 ks |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Podélně na poloviny rozkrojíme mrkve, na kolečka nakrájíme cukety a fazolky a jarní cibulky a ředkvičky překrojíme na poloviny.
- Máslo rozehřejeme ve woku, přidáme všechnu zeleninu a smažíme, dokud není křehká, ale stále křupavá.
- Zahřejeme v hrnci olivový olej, bílé víno, vinný ocet a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Sundáme z ohně a přidáme nasekaný estragon.
- Zeleninu přelijeme zálivkou, promícháme a přemístíme na ohřátou servírovací mísu.
- Ihned podáváme.