Soté z letní zeleniny

Ingredience


Cibulka jarní 6 ks
Cuketa 2 ks
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Estragon 1 polévková lžíce
Fazolové lusky zelené 125 g
Máslo čerstvé 60 g
Mrkev kořen 225 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Ředkvička 6 ks
Víno bílé 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Podélně na poloviny rozkrojíme mrkve, na kolečka nakrájíme cukety a fazolky a jarní cibulky a ředkvičky překrojíme na poloviny.
  2. Máslo rozehřejeme ve woku, přidáme všechnu zeleninu a smažíme, dokud není křehká, ale stále křupavá.
  3. Zahřejeme v hrnci olivový olej, bílé víno, vinný ocet a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Sundáme z ohně a přidáme nasekaný estragon.
  4. Zeleninu přelijeme zálivkou, promícháme a přemístíme na ohřátou servírovací mísu.
  5. Ihned podáváme.