Mrkev s kokosem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule červená 0.5 ks
Kardamom 5 ks
Kokosová moučka 90 g
Koření pěti vůní 0.25 kávová lžička
Mandle mleté 2 polévková lžíce
Mandle plátky 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 350 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pastinák 350 g
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 dl
Zázvor celý 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vysypeme kokosovou moučku, zalijeme horkou vodou a mícháme, dokud nevznikne konzistence mléka.
  2. Pánev zahřejeme a nasucho opražíme mandlové vločky. Vyndáme je a dáme stranou. Rozpálíme na pánvi polovinu oleje. Rozlouskneme tobolky kardamomu a přidáme se zázvorem do pánve. Smažíme 30 vteřin, přidáme pokrájenou mrkev na kolečka a pokrájený pastinák. Smažíme 3 minuty. Vmícháme směs pěti koření, mleté mandle a přilijeme kokosové mléko. Přivedeme k varu a osolíme. Pod pokličkou vaříme 15 minut. Občas zamícháme.
  3. Opláchneme a necháme okapat špenát. Odstraníme stonky. Zbylý olej rozehřejeme ve woku a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát a osmahneme, dokud nezavadne.
  4. Kardamom a zázvor vyjmeme z karotky a pastináku, směs osolíme a opepříme.
  5. Podáváme na špenátových listech posypaných mandlovými vločkami.