Mrkev s kokosem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule červená |
0.5 ks |
Kardamom |
5 ks |
Kokosová moučka |
90 g |
Koření pěti vůní |
0.25 kávová lžička |
Mandle mleté |
2 polévková lžíce |
Mandle plátky |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
350 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pastinák |
350 g |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 dl |
Zázvor celý |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy vysypeme kokosovou moučku, zalijeme horkou vodou a mícháme, dokud nevznikne konzistence mléka.
- Pánev zahřejeme a nasucho opražíme mandlové vločky. Vyndáme je a dáme stranou. Rozpálíme na pánvi polovinu oleje. Rozlouskneme tobolky kardamomu a přidáme se zázvorem do pánve. Smažíme 30 vteřin, přidáme pokrájenou mrkev na kolečka a pokrájený pastinák. Smažíme 3 minuty. Vmícháme směs pěti koření, mleté mandle a přilijeme kokosové mléko. Přivedeme k varu a osolíme. Pod pokličkou vaříme 15 minut. Občas zamícháme.
- Opláchneme a necháme okapat špenát. Odstraníme stonky. Zbylý olej rozehřejeme ve woku a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát a osmahneme, dokud nezavadne.
- Kardamom a zázvor vyjmeme z karotky a pastináku, směs osolíme a opepříme.
- Podáváme na špenátových listech posypaných mandlovými vločkami.