Těstoviny s fazolemi
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Fazole |
225 g |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
225 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny penne |
225 g |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Víno červené |
5 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
8.5 dl |
Žampiony čerstvé |
125 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 210 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme je 20 minut, poté scedíme a necháme okapat. Ve stejném hrnci s vroucí osolenou vodou a s lžící oleje vaříme těstoviny 3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat.
- Fazole vrátíme do hrnce, přilijeme zeleninový vývar a vmícháme zbylý olivový olej, rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, bobkový list, rajčatový protlak, víno, oregano a tymián.
- Přivedeme k varu a pod pokličkou dáme péct do předehřáté trouby na 2 hodiny při teplotě 180 stupňů.
- Přidáme odložené těstoviny, nakrájený fenykl, pokrájené řapíky celeru, houby a rajčata. Osolíme a opepříme. Vmícháme cukr a posypeme strouhankou. Zakryjeme pokličkou a hodinu zapékáme.
- Podáváme horké.