Těstoviny s fazolemi

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Fazole 225 g
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Olej olivový 6 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 225 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny penne 225 g
Tymián sušený 1 kávová lžička
Víno červené 5 polévková lžíce
Vývar zeleninový 8.5 dl
Žampiony čerstvé 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme je 20 minut, poté scedíme a necháme okapat. Ve stejném hrnci s vroucí osolenou vodou a s lžící oleje vaříme těstoviny 3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat.
  2. Fazole vrátíme do hrnce, přilijeme zeleninový vývar a vmícháme zbylý olivový olej, rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, bobkový list, rajčatový protlak, víno, oregano a tymián.
  3. Přivedeme k varu a pod pokličkou dáme péct do předehřáté trouby na 2 hodiny při teplotě 180 stupňů.
  4. Přidáme odložené těstoviny, nakrájený fenykl, pokrájené řapíky celeru, houby a rajčata. Osolíme a opepříme. Vmícháme cukr a posypeme strouhankou. Zakryjeme pokličkou a hodinu zapékáme.
  5. Podáváme horké.