Pečená treska s mrkví
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
4 polévková lžíce |
Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tresku omyjeme, osušíme a pokapeme limetkovou šťávou.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
- Na pánvi rozpálíme lžíci másla a mrkev s pórkem na něm 5 minut dusíme. Osolíme a opepříme.
- Zapékací misky vymažeme a rozložíme do ní podušenou zeleninu. Navrch klademe tresku, osolíme a posypeme najemno nasekanou bazalkou. Zbytek másla rozložíme na tresku.
- Do předehřáté trouby vložíme zapékací misku a pokrm pečeme. Po 5 minutách vše přelijeme smetanou a zapékáme dalších 15 minut.
- Po upečení servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.