Pečená treska s mrkví

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Limetková šťáva 4 polévková lžíce
Máslo bylinkové 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tresku omyjeme, osušíme a pokapeme limetkovou šťávou.
  2. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
  3. Na pánvi rozpálíme lžíci másla a mrkev s pórkem na něm 5 minut dusíme. Osolíme a opepříme.
  4. Zapékací misky vymažeme a rozložíme do ní podušenou zeleninu. Navrch klademe tresku, osolíme a posypeme najemno nasekanou bazalkou. Zbytek másla rozložíme na tresku.
  5. Do předehřáté trouby vložíme zapékací misku a pokrm pečeme. Po 5 minutách vše přelijeme smetanou a zapékáme dalších 15 minut.
  6. Po upečení servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.