Remuláda s celerem a šunkou
Ingredience
Celer bulvový |
250 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Křen smetanový |
1.5 polévková lžíce |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
6 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nahrubo nastrouháme celer, který dáme ihned do 300ml studené vody s citronovou šťávou, aby nezhnědl. Po scezení necháme dobře okapat
- a promícháme s kapary, křenem, majonézou, hořčicí, osolíme a opepříme.
- Na talíř upravíme plátky šunky a připravenou remuládu, přidáme pár zelených lístků. Šunku také můžeme srolovat a remuládou naplnit. Do doby podávání dáme vychladit.