Mořský ďas s mandarinkovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Limetka |
2 ks |
Mandarinky |
3 ks |
Mořský ďas |
1 kg |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno portské |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Pekáč vymastíme olejem. Mořského ďasa omyjeme, osušíme, potřeme olejem, osolíme a opepříme.
- Česnek očistíme a stroužky překrojíme na polovinu.
- Mandarinku a limetky opláchneme horkou vodou a nakrájíme na špalíčky.
- Do břišní dutiny mořského ďasa vložíme 2 špalíčky mandarinky a limetky, stroužek česneku, snítku kopru a bazalky. Břicho zajistíme párátkem. Rybu potřeme zbytkem oleje a vložíme s pekáčem do trouby. Pečeme 40 minut.
- Na potírání ryby během pečení smícháme 3 lžíce čerstvé mandarinkové šťávy s portským vínem a ohřejeme.
- Upečené mořské ďasy servírujeme na talíře, zdobíme najemno nasekanou pažitkou a plátkem limetky.