Mořský ďas s mandarinkovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Kopr čerstvý 1 hrst
Limetka 2 ks
Mandarinky 3 ks
Mořský ďas 1 kg
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno portské 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Pekáč vymastíme olejem. Mořského ďasa omyjeme, osušíme, potřeme olejem, osolíme a opepříme.
  2. Česnek očistíme a stroužky překrojíme na polovinu.
  3. Mandarinku a limetky opláchneme horkou vodou a nakrájíme na špalíčky.
  4. Do břišní dutiny mořského ďasa vložíme 2 špalíčky mandarinky a limetky, stroužek česneku, snítku kopru a bazalky. Břicho zajistíme párátkem. Rybu potřeme zbytkem oleje a vložíme s pekáčem do trouby. Pečeme 40 minut.
  5. Na potírání ryby během pečení smícháme 3 lžíce čerstvé mandarinkové šťávy s portským vínem a ohřejeme.
  6. Upečené mořské ďasy servírujeme na talíře, zdobíme najemno nasekanou pažitkou a plátkem limetky.