Rýže smažená čatučak
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Fazolové klíčky |
90 g |
Fazolové lusky zelené |
90 g |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Kukuřice cukrová nakládaná |
90 g |
Lilek |
150 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
0.5 ks |
Rajčata |
1 ks |
Rýže jasmínová |
500 g |
Šalotka |
3 ks |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku. Přidáme pokrájené šalotky, chilli, česnek a zázvor. Mícháme, dokud šalotky nezměknou.
- Přidáme pokrájenou zelenou papriku, lilky a promícháme. Přidáme blanšírované zelené fazolky, kukuřičky, fazolové klíčky a pokrájené rajče. Smažíme 3 minuty.
- Přidáme uvařenou jasmínovou rýži a mícháme 5 minut. Přidáme sójovou omáčku a rajčatový kečup a promícháme.
- Ihned podáváme.