Rýže smažená čatučak

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Fazolové klíčky 90 g
Fazolové lusky zelené 90 g
Kečup 2 polévková lžíce
Kukuřice cukrová nakládaná 90 g
Lilek 150 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 2 polévková lžíce
Paprika zelená 0.5 ks
Rajčata 1 ks
Rýže jasmínová 500 g
Šalotka 3 ks
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku. Přidáme pokrájené šalotky, chilli, česnek a zázvor. Mícháme, dokud šalotky nezměknou.
  2. Přidáme pokrájenou zelenou papriku, lilky a promícháme. Přidáme blanšírované zelené fazolky, kukuřičky, fazolové klíčky a pokrájené rajče. Smažíme 3 minuty.
  3. Přidáme uvařenou jasmínovou rýži a mícháme 5 minut. Přidáme sójovou omáčku a rajčatový kečup a promícháme.
  4. Ihned podáváme.