Italské chlebové placky
Ingredience
Droždí |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Sodovka |
250 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
75 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vodou. Počkáme, až se rozpustí a poté přimícháme mouku, sůl, olej a sycenou vodu. Vše promícháme, vyklopíme na pomoučený vál a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme na teplém místě aspoň 1 hodinu kynout.
- Těsto rozdělíme na osm kousků a z každého vyválíme placku o průměru 15cm. Pokud se nám nedaří těsto vyválet, lehce je navlhčíme vodou a minutu počkáme.
- Pánev nahříváme cca pět minut na maximální plamen, poté na ní dáme připravenou placku a vidličkou ji propíchneme, aby se nenafoukla. Opékáme z každé strany cca pět minut.