Italské chlebové placky

Italské chlebové placky - obrázek

Ingredience


Droždí 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 500 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Sodovka 250 ml
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vodou. Počkáme, až se rozpustí a poté přimícháme mouku, sůl, olej a sycenou vodu. Vše promícháme, vyklopíme na pomoučený vál a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme na teplém místě aspoň 1 hodinu kynout.
  2. Těsto rozdělíme na osm kousků a z každého vyválíme placku o průměru 15cm. Pokud se nám nedaří těsto vyválet, lehce je navlhčíme vodou a minutu počkáme.
  3. Pánev nahříváme cca pět minut na maximální plamen, poté na ní dáme připravenou placku a vidličkou ji propíchneme, aby se nenafoukla. Opékáme z každé strany cca pět minut.