Jambalaya s krůtím masem
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Kerblík |
1 špetka |
Krůtí prsa |
400 g |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
8 ks |
Rýže dlouhozrnná |
300 g |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Šunka parmská |
150 g |
Tabasco |
0.5 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
600 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Parmskou šunku nakrájíme na kostičky. Šalotku a česnek očistíme, oloupeme a najemno nakrájíme. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na poloviny.
- Na pánvi rozpálíme olej a šalotku, česnek a parmskou šunku na něm osmahneme, přidáme nudličky krůtího masa a zprudka osmažíme. Přidáme celer a 5 minut dusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kerblík a bobkový list, přilijeme worcester, tabasco, rajčatový protlak, drůbeží vývar, necháme projít varem a přidáme rýži. Zakryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.
- Po 20 minutách přidáme rajčátka, najemno nasekanou pažitku a dusíme ještě 5 minut.
- Ihned podáváme.