Jambalaya s krůtím masem

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 stroužek
Kerblík 1 špetka
Krůtí prsa 400 g
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Rajčata 8 ks
Rýže dlouhozrnná 300 g
Šalotka 4 ks
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 150 g
Tabasco 0.5 kávová lžička
Vývar drůbeží 600 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Parmskou šunku nakrájíme na kostičky. Šalotku a česnek očistíme, oloupeme a najemno nakrájíme. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na poloviny.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a šalotku, česnek a parmskou šunku na něm osmahneme, přidáme nudličky krůtího masa a zprudka osmažíme. Přidáme celer a 5 minut dusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kerblík a bobkový list, přilijeme worcester, tabasco, rajčatový protlak, drůbeží vývar, necháme projít varem a přidáme rýži. Zakryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.
  3. Po 20 minutách přidáme rajčátka, najemno nasekanou pažitku a dusíme ještě 5 minut.
  4. Ihned podáváme.