Pitta chléb

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 500 g
Olej olivový 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme droždí, zalijeme 100ml vody a přidáme cukr. Necháme pět minut rozpouštět a pak vmícháme sůl, olej a mouku. Pořádně zamícháme a přidáváme zbytek vody, dokud nezískáme lepkavé těsto.
  2. Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a aspoň 10 minut hněteme, než získáme pružné těsto. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme 30 minut kynout. Těsto nyní rozdělíme na 8 kousků a z každého vytvarujeme kuličku. Z té pak vyválíme hubenou placku o průměru cca 20 centimetrů a zakryjeme ji utěrkou, aby mohla po následujících 15 minut opět kynout.
  3. Plech mezitím vysypeme moukou a dáme ohřát do trouby, kterou předehřejeme na 220 stupňů. Potom placku položíme na plech a necháme 5 až 10 minut péct. Placku na závěr zabalíme do utěrky, aby neokorala.