Plovdivské vepřové maso

Ingredience


Česnek 20 g
Cibule 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Paprika mletá sladká 15 g
Protlak rajčatový 100 g
Sůl 20 g
Tuk 150 g
Vepřová plec 750 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na 1/3 tuku dorůžova.
  3. Do cibulového základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a opečeme. Dále přidáme utřený česnek, mletou papriku, zpěníme ji, zalijeme trochou vody a přidáme rajčatový protlak. Pod poklicí dusíme maso do poloměkka.
  4. Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a za stálého míchání dusíme doměkka.
  5. Maso vyjmeme, hustým cedníkem na ně procedíme šťávu a krátce podusíme.