Plovdivské vepřové maso
Ingredience
Česnek |
20 g |
Cibule |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Protlak rajčatový |
100 g |
Sůl |
20 g |
Tuk |
150 g |
Vepřová plec |
750 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
- Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na 1/3 tuku dorůžova.
- Do cibulového základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a opečeme. Dále přidáme utřený česnek, mletou papriku, zpěníme ji, zalijeme trochou vody a přidáme rajčatový protlak. Pod poklicí dusíme maso do poloměkka.
- Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a za stálého míchání dusíme doměkka.
- Maso vyjmeme, hustým cedníkem na ně procedíme šťávu a krátce podusíme.