Bramborové špízy s garnáty
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Garnát obecný |
300 g |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka parmská |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Poté je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme slupku.
- Garnáty omyjeme, očistíme, osušíme a každého garnáta zabalíme do lístku šalvěje. Brambory nakrájíme na plátky a každý plátek zabalíme do plátku parmské šunky.
- Na špízové jehly střídavě napichujeme garnáty a brambory s parmskou šunkou.
- Na pánvi rozpálíme máslo a špízy na něm smažíme. Po usmažení je osolíme, opepříme a posypeme najemno nasekanou pažitkou. Zakápneme limetkovou šťávou.