Bramborové špízy s garnáty

Ingredience


Brambory 1 kg
Garnát obecný 300 g
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Poté je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme slupku.
  2. Garnáty omyjeme, očistíme, osušíme a každého garnáta zabalíme do lístku šalvěje. Brambory nakrájíme na plátky a každý plátek zabalíme do plátku parmské šunky.
  3. Na špízové jehly střídavě napichujeme garnáty a brambory s parmskou šunkou.
  4. Na pánvi rozpálíme máslo a špízy na něm smažíme. Po usmažení je osolíme, opepříme a posypeme najemno nasekanou pažitkou. Zakápneme limetkovou šťávou.