Jehněčí špízy s bylinkovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Jehněčí maso mleté |
600 g |
Jogurt bílý |
250 g |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
2 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté jehněčí maso vložíme do mísy. Jarní cibulku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na malé kostičky. Nakládané okurky nakrájíme nadrobno. Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
- K mletému masu přidáme nasekanou jarní cibulku, česnek, papriku, okurky, pažitku, sůl, pepř a důkladně promícháme. Z masové směsi tvarujeme kuličky a napichujeme je na špízové jehly.
- Grilovací pánev rozpálíme a špízy grilujeme z každé strany asi 7 minut.
- V menší misce smícháme najemno nasekanou šalotku, kerblík, petrželku, přidáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
- Grilované špízy servírujeme s bylinkovou omáčkou.