Jehněčí špízy s bylinkovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Jehněčí maso mleté 600 g
Jogurt bílý 250 g
Kerblík 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Paprika zelená 1 ks
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté jehněčí maso vložíme do mísy. Jarní cibulku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na malé kostičky. Nakládané okurky nakrájíme nadrobno. Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.
  2. K mletému masu přidáme nasekanou jarní cibulku, česnek, papriku, okurky, pažitku, sůl, pepř a důkladně promícháme. Z masové směsi tvarujeme kuličky a napichujeme je na špízové jehly.
  3. Grilovací pánev rozpálíme a špízy grilujeme z každé strany asi 7 minut.
  4. V menší misce smícháme najemno nasekanou šalotku, kerblík, petrželku, přidáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
  5. Grilované špízy servírujeme s bylinkovou omáčkou.