Tradiční kukuřičný chléb
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko - podmáslí |
150 ml |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka kukuřičná |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ušleháme vejce, podmáslí a mléko. Ve druhé míse smícháme obě mouky, přidáme cukr a sůl, poté zalijeme ušlehanou směsí. Pořádně promícháme, dokud se nám nevytvoří vlhké těsto.
- To přendáme do olejem vymazané formy na chléb a pečeme zhruba 35 minut při 220 stupních Celsia.