Jehněčí na zelenině

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 6 ks
Hrách 200 g
Hřebíček 6 ks
Jehněčí maso 600 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Masový vývar 1 hrnek
Nové koření celé 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Víno červené 200 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrách necháme namáčet přes noc. Druhý den jej spolu s kořením a solí dáme vařit do vroucí vody.
  2. Maso nakrájíme na plátky a zprudka osmahneme na rozpáleném másle a oleji po obou stranách. Vyjmeme, na tomtéž tuku orestujeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme pokrájený celer a papriku.
  3. Zalijeme vývarem, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a nasekanou pažitku a podusíme.
  4. Nakonec přilijeme víno a necháme ještě chvíli vařit.
  5. Zeleninu i se šťávou a hrách rozdělíme na talíře, doplníme plátky masa a podáváme.