Jehněčí na zelenině
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
6 ks |
Hrách |
200 g |
Hřebíček |
6 ks |
Jehněčí maso |
600 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Masový vývar |
1 hrnek |
Nové koření celé |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
200 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hrách necháme namáčet přes noc. Druhý den jej spolu s kořením a solí dáme vařit do vroucí vody.
- Maso nakrájíme na plátky a zprudka osmahneme na rozpáleném másle a oleji po obou stranách. Vyjmeme, na tomtéž tuku orestujeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme pokrájený celer a papriku.
- Zalijeme vývarem, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a nasekanou pažitku a podusíme.
- Nakonec přilijeme víno a necháme ještě chvíli vařit.
- Zeleninu i se šťávou a hrách rozdělíme na talíře, doplníme plátky masa a podáváme.