Jehněčí karé na rozmarýnu

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Jehněčí kotlety 1 kg
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pažitka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. V menší misce smícháme olivový olej, šalotku, česnek, najemno nasekanou pažitku, bazalku a rozmarýn, osolíme a opepříme.
  2. Jehněčí karé omyjeme, očistíme, osušíme a pokrájíme na kotlety. Okraje na několika místech nakrojíme. Kotlety vložíme do mísy, přelijeme připravenou marinádou a vložíme přes noc marinovat do chladničky.
  3. Grilovací pánev rozpálíme a marinové maso na ní grilujeme asi 7 minut za každé strany. Ihned poté podáváme.