Jehněčí karé na rozmarýnu
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Jehněčí kotlety |
1 kg |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. V menší misce smícháme olivový olej, šalotku, česnek, najemno nasekanou pažitku, bazalku a rozmarýn, osolíme a opepříme.
- Jehněčí karé omyjeme, očistíme, osušíme a pokrájíme na kotlety. Okraje na několika místech nakrojíme. Kotlety vložíme do mísy, přelijeme připravenou marinádou a vložíme přes noc marinovat do chladničky.
- Grilovací pánev rozpálíme a marinové maso na ní grilujeme asi 7 minut za každé strany. Ihned poté podáváme.