Jehněčí sekaná se špenátem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cukr třtinový |
6 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce |
Jehněčí maso |
1 kg |
Kečup |
5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Strouhanka |
70 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Špenát omyjeme a ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty blanšírujeme, scedíme a nasekáme najemno.
- Na pánvi rozpálíme olej a šalotku s česnekem na něm osmahneme. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- Do mísy k šalotce a česneku přidáme kečup, hořcici, cukr, sůl, pepř, mleté jehněčí maso, vejce, špenát, strouhanku a rukama důkladně promícháme.
- Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem, vyložíme plátky parmské šunky a naplníme masovou směsí. Formu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut, poté sundáme alobal a pečeme ještě dalších 15 minut. Po upečení ihned podáváme.