Jehněčí sekaná se špenátem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cukr třtinový 6 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 2 polévková lžíce
Jehněčí maso 1 kg
Kečup 5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Špenát listový čerstvý 100 g
Strouhanka 70 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Špenát omyjeme a ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty blanšírujeme, scedíme a nasekáme najemno.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a šalotku s česnekem na něm osmahneme. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  3. Do mísy k šalotce a česneku přidáme kečup, hořcici, cukr, sůl, pepř, mleté jehněčí maso, vejce, špenát, strouhanku a rukama důkladně promícháme.
  4. Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem, vyložíme plátky parmské šunky a naplníme masovou směsí. Formu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut, poté sundáme alobal a pečeme ještě dalších 15 minut. Po upečení ihned podáváme.