Plamenné skopové kari

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Feferony 4 ks
Kari koření 0.5 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Skopové maso přední 500 g
Sůl 1 špetka
Tabasco 1 špetka
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na rozpáleném másle dozlatova. Feferony nakrájíme nadrobno a se vším kořením přidáme do kastrolu k cibuli.
  2. Krátce podusíme, vložíme maso, osolíme a na mírném ohni dusíme do změknutí. Těsně před koncem ochutíme tabascem a citronovou šťávou.