Plamenné skopové kari
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Feferony |
4 ks |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Skopové maso přední |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Tabasco |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na rozpáleném másle dozlatova. Feferony nakrájíme nadrobno a se vším kořením přidáme do kastrolu k cibuli.
- Krátce podusíme, vložíme maso, osolíme a na mírném ohni dusíme do změknutí. Těsně před koncem ochutíme tabascem a citronovou šťávou.