Jehněčí kotlety s hruškovo-zázvorovým dipem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Hrušky |
4 ks |
Jehněčí kýta |
800 g |
Limetková šťáva |
5 polévková lžíce |
Ocet rýžový |
80 ml |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Zázvor celý |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety očistíme, omyjeme, osušíme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Vložíme do mísy, přidáme 3 lžíce limetkové šťávy, 2 lžíce zázvoru, sójovou omáčku, rýžový ocet, olivový olej, sůl a pepř. Důkladně promícháme a do takto připravené marinády vložíme jehněčí kotlety.
- Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na pánvi zahřejeme zbytek limetkové šťávy s rýžovým vínem, přidáme cukr a promícháme. Poté přidáme plátky hrušek a 15 minut povaříme.
- Hrušky rozmačkáme vidličkou, přidáme nastrouhaný zázvor a špetku pepře.
- Kotlety vyjmeme z marinády. Grilovací pánev rozpálíme a kotlety grilujeme z každé strany asi 8 minut.
- Poté ihned servírujeme na talíře a podáváme s hruškovo-zázvorovým dipem.