Jehněčí kotlety s hruškovo-zázvorovým dipem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Hrušky 4 ks
Jehněčí kýta 800 g
Limetková šťáva 5 polévková lžíce
Ocet rýžový 80 ml
Olej olivový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Zázvor celý 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety očistíme, omyjeme, osušíme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Vložíme do mísy, přidáme 3 lžíce limetkové šťávy, 2 lžíce zázvoru, sójovou omáčku, rýžový ocet, olivový olej, sůl a pepř. Důkladně promícháme a do takto připravené marinády vložíme jehněčí kotlety.
  2. Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na pánvi zahřejeme zbytek limetkové šťávy s rýžovým vínem, přidáme cukr a promícháme. Poté přidáme plátky hrušek a 15 minut povaříme.
  3. Hrušky rozmačkáme vidličkou, přidáme nastrouhaný zázvor a špetku pepře.
  4. Kotlety vyjmeme z marinády. Grilovací pánev rozpálíme a kotlety grilujeme z každé strany asi 8 minut.
  5. Poté ihned servírujeme na talíře a podáváme s hruškovo-zázvorovým dipem.