Masový závin z listového těsta
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
400 g |
Jehněčí maso mleté |
350 g |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Listové těsto |
450 g |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
6 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listové těsto necháme rozmrazit. Jarní cibulku a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Hrášek a fazole vyndáme z konzervy a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- Do mísy vložíme mleté jehněčí maso, přidáme jarní cibulku, česnek, rajčátka, fazole, hrášek, 1 vejce, najemno nasekanou pažitku, kerblík, sůl, pepř a důkladně promícháme.
- Z listového těsta vyválíme plát a na polovinu těsta rozprostřeme masovou směs a těsto překlopíme, konce přimáčkneme, celý závin potřeme rozšlehaným vejcem, položíme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut.
- Po upečení závin nakrájíme a ihned podáváme.