Masový závin z listového těsta

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Fazole červené sterilované 400 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 400 g
Jehněčí maso mleté 350 g
Kerblík 1 polévková lžíce
Listové těsto 450 g
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 6 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto necháme rozmrazit. Jarní cibulku a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Hrášek a fazole vyndáme z konzervy a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  2. Do mísy vložíme mleté jehněčí maso, přidáme jarní cibulku, česnek, rajčátka, fazole, hrášek, 1 vejce, najemno nasekanou pažitku, kerblík, sůl, pepř a důkladně promícháme.
  3. Z listového těsta vyválíme plát a na polovinu těsta rozprostřeme masovou směs a těsto překlopíme, konce přimáčkneme, celý závin potřeme rozšlehaným vejcem, položíme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut.
  4. Po upečení závin nakrájíme a ihned podáváme.