Polévka s rýžovými plátky a hovězím masem
Ingredience
Česnek |
10 g |
Cibulka jarní |
20 g |
Hovězí kližka |
300 g |
Těstovinová rýže |
600 g |
Voda pitná |
1.6 l |
Česnek |
1.4 g |
Cibulka jarní |
4 g |
Omáčka sójová |
3 ml |
Omáčka sojová světlá |
6 ml |
Paprika červená |
1 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
6 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 77 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek a cibulku oloupeme, polovinu cibulky nakrájíme na proužky, zbytek cibulky a česnek nasekáme nadrobno.
- Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do vroucí vody na 30 minut. Po této době přisypeme do vývaru nasekanou cibulku a česnek a vaříme dalších 30 minut. Po hodině vaření, když je maso měkké, vývar odstavíme z ohně, scedíme ho přes utěrku a maso natrháme nebo nakrájíme po vláknech.
- Válečky rýžového těsta rozvineme a nakrájíme je úhlopříčně na tenké plátky, dlouhé asi 4cm. Papriku nakájíme na proužky. Z vejce připravíme omeletu, kterou nakrájíme na kosočtverečky. Do vroucího hovězího vývaru dáme plátky rýžového těsta. Když plátky vyplavou na povrch, okořeníme vývar sójovou omáčkou a solí, dále přidáme do vývaru sekanou cibulku a znovu povaříme.
- Polévku podáváme horkou, ozdobenou kousky masa, omeletovými kousky a červenou paprikou.