Polévka s rýžovými plátky a hovězím masem

Ingredience


Česnek 10 g
Cibulka jarní 20 g
Hovězí kližka 300 g
Těstovinová rýže 600 g
Voda pitná 1.6 l
Česnek 1.4 g
Cibulka jarní 4 g
Omáčka sójová 3 ml
Omáčka sojová světlá 6 ml
Paprika červená 1 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 6 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek a cibulku oloupeme, polovinu cibulky nakrájíme na proužky, zbytek cibulky a česnek nasekáme nadrobno.
  2. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do vroucí vody na 30 minut. Po této době přisypeme do vývaru nasekanou cibulku a česnek a vaříme dalších 30 minut. Po hodině vaření, když je maso měkké, vývar odstavíme z ohně, scedíme ho přes utěrku a maso natrháme nebo nakrájíme po vláknech.
  3. Válečky rýžového těsta rozvineme a nakrájíme je úhlopříčně na tenké plátky, dlouhé asi 4cm. Papriku nakájíme na proužky. Z vejce připravíme omeletu, kterou nakrájíme na kosočtverečky. Do vroucího hovězího vývaru dáme plátky rýžového těsta. Když plátky vyplavou na povrch, okořeníme vývar sójovou omáčkou a solí, dále přidáme do vývaru sekanou cibulku a znovu povaříme.
  4. Polévku podáváme horkou, ozdobenou kousky masa, omeletovými kousky a červenou paprikou.