Jehněčí karé na portském víně
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice francouzská |
1 kávová lžička |
Jehněčí kotlety |
800 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
3 ks |
Strouhanka |
70 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno portské |
80 ml |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Jehněčí karé nakrájíme na kotlety, očistíme, omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl a pepř. Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme olivový olej a jehněčí kotlety na něm zprudka opečeme. Z každé strany asi minutu.
- Pánev s kotletami vložíme do předehřáté trouby a maso pečeme dalších 10 minut. Poté kotlety vyjmeme a udržujeme v teple.
- Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi, ve které jsme pekli kotlety, šalotku orestujeme, podlijeme portským vínem, zeleninovým vývarem a necháme svařit na poloviční množství. Přidáme máslo, oregano, osolíme, opepříme a promícháme.
- Česnek oloupeme, najemno nasekáme a smícháme se strouhankou. Kotlety potřeme hořčicí a česnekovou strouhankou.
- Takto připravené jehněčí kotlety servírujeme na talíře a podáváme s omáčkou z portského vína.