Vepřová polévka s bramborami

Ingredience


Brambory 100 g
Celer bulvový 50 g
Česnek 3 stroužek
Chléb celozrnný žitný 200 g
Cibule 50 g
Majoránka 5 g
Mrkev kořen 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kořen 50 g
Sůl 10 g
Vepřová krev 250 ml
Vepřové koleno 200 g
Voda pitná 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev, petržel, brambory a celer očistíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. Do hrnce vložíme vepřové maso i s kostí, osolíme a vaříme nejméně půl hodiny. Maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky, vložíme zpět do vývaru, přidáme zeleninu s cibulí a bramborami, přilijeme vepřovou krev, ochutíme majoránkou, pepřem, česnekem, podle chuti dosolíme a dovaříme.
  3. Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme s tmavým chlebem.