Vepřová polévka s bramborami
Ingredience
Brambory |
100 g |
Celer bulvový |
50 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chléb celozrnný žitný |
200 g |
Cibule |
50 g |
Majoránka |
5 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kořen |
50 g |
Sůl |
10 g |
Vepřová krev |
250 ml |
Vepřové koleno |
200 g |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev, petržel, brambory a celer očistíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- Do hrnce vložíme vepřové maso i s kostí, osolíme a vaříme nejméně půl hodiny. Maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky, vložíme zpět do vývaru, přidáme zeleninu s cibulí a bramborami, přilijeme vepřovou krev, ochutíme majoránkou, pepřem, česnekem, podle chuti dosolíme a dovaříme.
- Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme s tmavým chlebem.