Chlebová polévka s rajčaty a pórkem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Chléb konzumní |
6 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
4 ks |
Rajčata |
750 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci rozpálíme olej a přihodíme na kousky nakrájenou cibuli. Tu osmažíme dozlatova, přidáme pórek, nadrcený česnek a chilli. Dusíme dalších pět minut.
- Nyní vmícháme rajčata, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Lehce osolíme a vaříme zhruba 30 minut. Chléb nakrájíme na kostičky, zamícháme do polévky a vaříme dalších 10 minut, dokud se chléb nerozmočí.
- Na závěr přidáme lístky bazalky a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.