Chlebová polévka s rajčaty a pórkem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Chléb konzumní 6 krajíc
Cibule 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 4 ks
Rajčata 750 g
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a přihodíme na kousky nakrájenou cibuli. Tu osmažíme dozlatova, přidáme pórek, nadrcený česnek a chilli. Dusíme dalších pět minut.
  2. Nyní vmícháme rajčata, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Lehce osolíme a vaříme zhruba 30 minut. Chléb nakrájíme na kostičky, zamícháme do polévky a vaříme dalších 10 minut, dokud se chléb nerozmočí.
  3. Na závěr přidáme lístky bazalky a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.