Toskánský chlebový salát s rajčaty

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Chléb konzumní 6 krajíc
Cibule 1 ks
Kapary 2 polévková lžíce
Ocet vinný 30 ml
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 90 ml
Olivy černé 125 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 kg
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chléb nakrájíme na kostičky a dáme do velké mísy. Na stejně velké kostičky nakrájíme rajčata a okurku a přidáme spolu s olivami, kapary a na drobno nakrájenou cibulí.
  2. Přilijeme olej, přidáme ocet, pořádně promícháme a necháme cca hodinu stát. Před podáváním ještě znovu promícháme a dochutíme solí a pepřem.