Toskánský chlebový salát s rajčaty
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Chléb konzumní |
6 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
30 ml |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
90 ml |
Olivy černé |
125 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chléb nakrájíme na kostičky a dáme do velké mísy. Na stejně velké kostičky nakrájíme rajčata a okurku a přidáme spolu s olivami, kapary a na drobno nakrájenou cibulí.
- Přilijeme olej, přidáme ocet, pořádně promícháme a necháme cca hodinu stát. Před podáváním ještě znovu promícháme a dochutíme solí a pepřem.