Králičí řízky na česneku
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Králičí maso |
600 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykostěné, omyté králičí maso nakrájíme přes vlákno na řízky silné asi 1,5cm. Maso po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme částí prolisovaného česneku.
- Řízky smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dorůžova.
- Podáváme ozdobené plátkem omytého citronu, Zvlášť v mističce podáváme zakysanou smetanu smíchanou se zbylým prolisovaným česnekem.
- Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.