Listové košíčky s mletým jehněčím masem
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Jehněčí maso mleté |
300 g |
Lilek |
1 ks |
Listové těsto |
300 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Listové těsto necháme rozmrznout. Řapíkatý celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev a lilek omyjeme, očistíme a nastrouháme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
- Na pánvi rozpálíme 20 g másla a jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso a smažíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme oregano, zeleninu a vše asi 5 minut dusíme. Nakonec přimícháme najemno nasekanou petrželku.
- Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Z listového těsta vyválíme tenký plát, který rozdělíme na 8 čtverců. Každý ze čtverců vložíme do zapékacích formiček vymaštěných máslem a plníme masovou směsí.
- Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a na každý košíček položíme dvě poloviny cherry rajčátek. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, poté košíčky posypeme nastrouhaným ementálem a pečeme ještě 10 minut.