Listové košíčky s mletým jehněčím masem

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Jehněčí maso mleté 300 g
Lilek 1 ks
Listové těsto 300 g
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 2 ks
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 8 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto necháme rozmrznout. Řapíkatý celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev a lilek omyjeme, očistíme a nastrouháme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
  2. Na pánvi rozpálíme 20 g másla a jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso a smažíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme oregano, zeleninu a vše asi 5 minut dusíme. Nakonec přimícháme najemno nasekanou petrželku.
  3. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Z listového těsta vyválíme tenký plát, který rozdělíme na 8 čtverců. Každý ze čtverců vložíme do zapékacích formiček vymaštěných máslem a plníme masovou směsí.
  4. Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a na každý košíček položíme dvě poloviny cherry rajčátek. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, poté košíčky posypeme nastrouhaným ementálem a pečeme ještě 10 minut.