Hovězí závitky s paprikou a sušeným ovocem
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Hovězí plec |
600 g |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Šunka parmská |
5 dkg |
Švestky sušené |
8 ks |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Do každého plátku vkládáme po jednom plátku parmské šunky, dvou sušených švestkách a pak maso zavineme a převážeme kuchyňskou nití. Takto připravíme 4 závitky.
- Na pánvi rozpálíme olej a hovězí závitky a na něm osmahneme. Zapékací misku vymažeme a vložíme do ní osmažené závitky.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na větší kostky. Na pánvi, ve které jsme smažili závitky, osmahneme jarní cibulku společně s paprikou, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme kerblík, med, promícháme a necháme projít varem.
- Připravenou zeleninovou směs přidáme do zapékací misky k závitkům a 30 minut pečeme v předehřáté troubě. Poté ihned servírujeme.