Hovězí závitky s paprikou a sušeným ovocem

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Hovězí plec 600 g
Kerblík 1 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 5 dkg
Švestky sušené 8 ks
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Do každého plátku vkládáme po jednom plátku parmské šunky, dvou sušených švestkách a pak maso zavineme a převážeme kuchyňskou nití. Takto připravíme 4 závitky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a hovězí závitky a na něm osmahneme. Zapékací misku vymažeme a vložíme do ní osmažené závitky.
  3. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  4. Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na větší kostky. Na pánvi, ve které jsme smažili závitky, osmahneme jarní cibulku společně s paprikou, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme kerblík, med, promícháme a necháme projít varem.
  5. Připravenou zeleninovou směs přidáme do zapékací misky k závitkům a 30 minut pečeme v předehřáté troubě. Poté ihned servírujeme.