Kuřecí pamlsky - recept pro psy
Ingredience
Hovězí vývar instantní |
1 kávová lžička |
Kuřecí maso vařené |
50 g |
Mouka jáhlová |
120 g |
Mouka rýžová |
70 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vločky jáhlové |
30 g |
Voda pitná |
80 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Troubu předehřejeme na 170°C5, plech na pečení vyložíme papírem.
- Vývar rozpustíme v 80 ml horké vody, necháme vychladnout.
- Mezitím v míse smícháme mouku, vločky, nasekanou petrželku, nakrájené uvařené maso, olej, vejce a důkladně prohněteme, poté vmícháme připravený vychlazený vývar, hněteme, dokud se těsto nepřestane lepit.
- Těsto vyklopíme na vál posypaný rýžovou moukou, rukama krátce prohněteme a vyválíme na plát široký cca 6mm, z plátu za pomoci formičky vykrajujeme kolečka, ta propíchneme několikrát špičkou nože a klademe na připravený plech.
- Pečeme zhruba 25 minut dozlatova, hotové kolečka přendáme na mřížku a necháme vychladnout a vyschnout.