Kuřecí pamlsky - recept pro psy

Ingredience


Hovězí vývar instantní 1 kávová lžička
Kuřecí maso vařené 50 g
Mouka jáhlová 120 g
Mouka rýžová 70 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vločky jáhlové 30 g
Voda pitná 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 170°C5, plech na pečení vyložíme papírem.
  2. Vývar rozpustíme v 80 ml horké vody, necháme vychladnout.
  3. Mezitím v míse smícháme mouku, vločky, nasekanou petrželku, nakrájené uvařené maso, olej, vejce a důkladně prohněteme, poté vmícháme připravený vychlazený vývar, hněteme, dokud se těsto nepřestane lepit.
  4. Těsto vyklopíme na vál posypaný rýžovou moukou, rukama krátce prohněteme a vyválíme na plát široký cca 6mm, z plátu za pomoci formičky vykrajujeme kolečka, ta propíchneme několikrát špičkou nože a klademe na připravený plech.
  5. Pečeme zhruba 25 minut dozlatova, hotové kolečka přendáme na mřížku a necháme vychladnout a vyschnout.