Špenátová omeleta se slaninou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo jihočeské |
50 g |
Slanina vepřová |
5 g |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Voda pitná |
150 ml |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na pánev dáme na kostky nakrájenou slaninu, osmažíme a přidáme máslo, oloupanou a nakrájenou cibuli, přimícháme umytý a nasekaný špenát, rozmačkaný česnek, zalijeme vodou a podusíme asi 20 minut.
- Omeleta: Do mísy rozklepneme celé vejce, rozšleháme, osolíme, opepříme, vylijeme na pánev s rozehřátým olejem, okraje omelety nadzvedáme, aby se neopečené vejce dostalo na dno pánve a upeklo. Na upečenou omeletu dáme připravený špenát a chvilku ještě pečeme. Potom omeletu přeložíme druhou půlkou a přendáme z pánve na talíř.