Špenátová omeleta se slaninou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo jihočeské 50 g
Slanina vepřová 5 g
Špenát listový čerstvý 200 g
Voda pitná 150 ml
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánev dáme na kostky nakrájenou slaninu, osmažíme a přidáme máslo, oloupanou a nakrájenou cibuli, přimícháme umytý a nasekaný špenát, rozmačkaný česnek, zalijeme vodou a podusíme asi 20 minut.
  2. Omeleta: Do mísy rozklepneme celé vejce, rozšleháme, osolíme, opepříme, vylijeme na pánev s rozehřátým olejem, okraje omelety nadzvedáme, aby se neopečené vejce dostalo na dno pánve a upeklo. Na upečenou omeletu dáme připravený špenát a chvilku ještě pečeme. Potom omeletu přeložíme druhou půlkou a přendáme z pánve na talíř.