Játrové pamlsky - recept pro psy
Ingredience
Dýňová semínka |
10 g |
Jablka |
60 g |
Játra telecí |
50 g |
Mouka žitná |
160 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
50 g |
Voda pitná |
90 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nejdříve připravíme uvařená játra, která nakrájíme.
- Troubu předehřejeme na 170°C, plech vyložíme papírem na pečení.
- Semínka posekáme, jablko nastrouháme.
- V míse smícháme veškeré suroviny a za stálého hnětení přiléváme vodu, dáváme pozor, aby těsto nebylo příliš řídké.
- Když se těsto nelepí, přendáme jej na vál posypaný moukou.
- Rukama krátce těsto prohněteme a válečkem z těsta rozválíme plát o šíři cca 5mm, z plátu rádýlkem vykrajujeme tvary, které několikrát špičkou nože propíchneme.
- Tvary klademe na připravený plech.
- Pečeme zhruba 35 minut dozlatova.
- Hotové pamlsky necháme vychladnout na mřížce.