Slepičí polévka slovenská

Ingredience


Celer bulvový 60 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 60 g
Houby čerstvé 60 g
Hovězí maso přední 400 g
Mrkev kořen 60 g
Paprika mletá sladká 20 g
Paprika zelená 100 g
Pepř černý celý 4 g
Petržel kořen 60 g
Petržel kudrnka 20 g
Protlak rajčatový 120 g
Slepice 1000 g
Sůl 10 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slepici bez drobů vložíme do hrnce, přidáme kousek hovězího masa, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme celý pepř a vaříme nejméně dvě hodiny. Slepici a maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme. Všechno nasypeme do polévky, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, kroužky cibule a dovaříme. Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.