Slepičí polévka slovenská
Ingredience
Celer bulvový |
60 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
60 g |
Houby čerstvé |
60 g |
Hovězí maso přední |
400 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý celý |
4 g |
Petržel kořen |
60 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Protlak rajčatový |
120 g |
Slepice |
1000 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Slepici bez drobů vložíme do hrnce, přidáme kousek hovězího masa, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme celý pepř a vaříme nejméně dvě hodiny. Slepici a maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme. Všechno nasypeme do polévky, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, kroužky cibule a dovaříme. Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.